2008-06-23

Carlsberg Sverige Pripps Blå Export

Dags att kolla upp en klassiker (eller en "klassiker"?). Jag insåg nämligen när vi satt och väntade på finlandsfärjan att det var flera år sedan jag alls recenserade den här och att det då bara var på flaska: Pripps Blå Export från Carlsberg Sverige.

Den här recensionen tar upp fat-varianten. Bilden visar dock en flaska, och det av förra (eller förrförra?) generationens utseende. Den som är intresserad av designarbetet bakom dagens flaska kan kolla den här artikeln från tidningen CAP&Design. Som bonus har de bilder på äldre burkar.

Färgen är ljust halmgul, det lilla skummet vitt och kompakt. Fint flor (ett ord jag försöker använda för engelskans "lacing" efter en tidigare kommentarsdiskusion här).

Doften är söt och tung (på ett negativt sätt), toner av vitt bröd och råfrukt (vilket är lite märkligt eftersom det är ett helmaltsöl).

Smaken går i linje med doften: Först tung och söt med gott om orostad malt, sedan söt/smöriga smaker av kex och småkakor. Eftersmaken är lätt med söt deg och lite vanilj samt en mycket lätt torr beska. Avslutningen är lite instängd.

Medelstark kolsyra, söt-kladdig munkänsla.

Nädö, den här var ingen höjdare på fat heller. Betyg: 2,65.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar