2008-06-25

Mycket att läsa

Plötsligt blev det mycket att läsa på samma gång.

I slutet av förra veckan handlade jag senaste Beers of the World, #18 2008. Ur innehållet kan nämnas större specialartiklar om Nederländerna och cider, glutenfritt öl, ett besök på Brooklyn Brewery och så skriver Roger Protz om porter/stout.

Så häromdagen damp Maltesen, #2 2008, ner i brevlådan, nu helt i färg. Förutom massor av intressanta notiser (ni har läst mycket av det här redan) och recensioner fanns bland annat en genomgång av de mest engelska pubarna i Stockholm och rapporter om EBCU-arbetet samt resor till krogar, bryggerier och festivaler.

Och som avslutning hittade jag idag ett orange kuvert på hallmattan innehållandes BeerAdvocate Magazine vol II issue V: De försöker definiera "craft beer", kollar ölläget i Las Vegas, har åter ett special om matlagning i öl (eller var det öl i matlagning?). Och Don "Joe Sixpack" Russell berättar allt om Saison.

Speciellt den sista tidningens frågespalt "Ask the geek" gillade jag: De håller med mig om att såväl "ölglas förstörs av maskindisk" och "mjölk fräter sönder ölglas" är myter.

Hur får man tag i dem? Beers of the World finns i Pressbyrån/Press Stop-sortimentet. Maltesen skickas till medlemmarna i Svenska Ölfrämjandet. BeerAdvocate Magazine finns gratis på amerikanska ölkrogar och skickas hem till prenumeranterna.

3 kommentarer:

  1. Vad kostar det att prenumerera på Beer Advocate Magazine som svensk?

    SvaraRadera
  2. Jag... Vet inte riktigt. Listpriset är $20 för ett år, men utlandsprenumerationer kostar mer (jag har inte hittat någon siffra).

    Som "Founding Supscriber" betalar jag dock $20, men det är ju inte aktuellt nu.

    Jag har skickat iväg en fråga.

    SvaraRadera