2018-03-03

Backen NZ pints & pie takeover


Igår fredag 2 mars hade Backen ett arrangemang: Pints & pies takeover. Nordic Kiwi Brewers hade tagit över alla 5 faten och ytterligare 4-5 burkar fanns att tillgå i kylen. Från ett tillfälligt uppställt värmeskåp såldes matpajer från NZ Craft Pies. Dessutom fanns en DJ på plats som spelade gamla godingar från CD.

Eftersom vi ätit en rejäl middag hemma så blev det inga pajer, men bekanta jag pratade med tyckte genomgående att de var goda.

Öl dracks däremot, jag noterade lite kring dem:

Vi blev rekommenderade att börja med ”något fräscht” i form av Lingon Lager (4,4%, 84:00 för 40 cl), en ljus lager som bryggts med lingon. Jag noterade att den var frisk med precis lagom mycket lingon. God, borde bli en finfin törstsläckare på sommaren.

Nästa öl blev tyngre, DIPAn Tutti Frutti (8 %, 84:00 för 30 cl) skulle fokusera på tropisk frukt-toner från den nyzeeländska humlen. Ja, den var ganska så fruktig med fint återhållen alkohol och stor tydlig beska. Den hade säkert känts som en flytande fruktsallad om det inte vore för att NEIPA-stilen visat att det går att få fram ännu kraftigare frukt-smaker i en öl.

Sist ut av NKB-fatölen blev Pacific Winter (6,4 %, 88:00 för 40 cl), en engelsk extra special bitter med en twist av modern humle. Aprikoser och pomerans med en fin maltighet som balanseras med en robust beska och ytterligare exotisk frukt som håller sig i bakgrunden. Halvbrittisk!

Därefter köpte jag en flaska Närke Örebro Bitter som även den är en ESB. En verklig klassiker som gjorde allt lite bättre med sina eleganta malttoner.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar