2018-03-12

AkIA We All Have Names


Efter provningen mötte jag upp med frugan och vi begav oss till en relativt nystartad krog i Norrköping som jag inte besökt: Pub & Krubb i Knäppingsborgsområdet.

För att vara en lördagskväll strax efter tio var det oväntat lugnt, under de två timmar vi satt där var vi kanske 10 gäster totalt. Å andra sidan var det knappt något folkliv alls ute, tittade alla på Melodifestivalen i stället för att vara ute och dricka öl? Hm.

Krogen ligger i två våningar, baren och en soffgrupp vid entrén och diverse höga och låga bord på övervåningen. Huset byggdes en gång som Swartz snusfabrik och den tidig-industriella känns för en gångs skull äkta och inte köpt av en stylist. De vitkalkade valven dominerar upplevelsen, som i övrigt går i obehandlade träslag och stoppade lädermöbler.

Vi trivdes, speciellt som bakgrundsmusiken lät bra och var välblandad.

Sex fatöl: San Miguel och fem roterande från småbryggerier. Efter att ha frågat bartendern (ja han bar helskägg) efter en bra IPA så rekommenderades jag We All Have Names från Kungsbackabryggeriet AKiA Brygghus, som var helt nytt för mig. En AIPA på 6,5 %.

Färgen är gyllengul, vätskan något oklar. Det fingertjocka skummet är vitt, och det sjunker ner snabbt lämnandes en den  rester på glaset.

Söt medelbesk doft, ganska lätt. Citronskal och citrusmarmelad.

Beskan var stor i den första klunken, men den lugnade sig snabbt. Passerande sötlakrits och syrliga fruktkarameller. För att vara en IPA tyckte jag att humlen var ganska anonym, den var mest besk. Medelstor kropp. Gräddig sötma i eftersmaken som också hade toner av honungsmelon och banangodis. Det torra slutet hade mer fruktkarameller och lite alkohol, men framför allt en växande smak av köttbuljong.

Små kortlivade bubblor. Ganska lätt vätska.

Den här kändes lite… Ofokuserad? Lite för mycket beska för nivåerna av humlesmaker och kropp.

Betyg: 3,05. Tillgänglighet: Fat på krogen (finns också i Systembolaget lokals småskaliga sortiment). Pris: 79:00 för 400 ml.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar