2017-11-10

Londonresan XII: Säckihopknytning


Ett dussin inlägg om långhelgen i London blir väl jämnt och lagom?

Vad tyckte jag om det hela? Jo, i stort sett bra. Det var en bra blandning av bryggerier och pubar. Från det lilla till det hyfsat stora. Från det mest traditionella till de senaste trenderna. Från det fantastiska till det halvhjärtade.

Jag är inte heller säker på att vi 4 i sällskapet skulle vara överens om vad som hamnade i vilken kategori.


London i stort då? Det var ett tag jag var där, 2001 och ett par perioder 2006. Mitt intryck är att staden blivit renare. Då fanns det högar med skräp lite överallt längs vägar och vid järnvägsspåren och på stationerna kunde man fortfarande se spåren efter ångloken. Det är nu borta, och London ger ett modernare mer europeiskt intryck än vad det gjorde då.

Om det var något som alla bryggare eller branschpersoner vi träffade var överens om så var det en sak: Brexit är en riktigt dålig idé. Alla, utan undantag, oavsett de idag har stor export eller bara säljer i kvarteren runtom, slog ut med armarna och besvarade våra frågor med ”Vi har ingen aning. Vi vet verkligen inte vad som kommer att hända. Men vi tror att EU vill statuera exempel och göra livet för oss svårare.”


Vi får väl se hur det blir.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar