2017-11-23

Kona Hanalei Island IPA

Svärfar har varit iväg på charterresa, och frågade innan dess om jag ville ha någon öl ur taxfree-katalogen. Jag valde ut några som var hyfsat intressanta, men så när vi hämtade honom på flygplatsen så hade ordern blivit felbehandlad – så det blev 4 flaskor av en sort.

Ölen blev Hanalei Island IPA från Kona Brewing Co baserade på Hawaii. Den här flaskan är dock troligare tillverkad hos något av de bryggeri som licensbrygger åt dem på Fastlands-USA. Det är en IPA på 4,5 % som bryggts med naturliga aromer av passionsfrukt, apelsin och guava.

Färgen är gul med en aning guld, vätskan är klar. Det fingertjocka skummet är vitt och det lämnar lite rester på glaset. när det sjunker ner.

Doften är tydligt fruktig och söt med mango och apelsiner. Aningar av persikor och passionsfrukt.

Smaken startar torrt och beskt. Växande medelsöta toner av exotisk frukt (mest mango och apelsinskal). Medelstor kropp. Eftersmaken har en sträv beska, laktossötma och omogna plommon. Mango och konstgjorda exotiska fruktsmaker i det långa slutet.

Kolsyran är medel till stark, de många små bubblorna är kortlivade. Vätskan är lätt och aningen sträv.

Jag vet inte riktigt… IPA med exotiskt frukt känns redan lite förlegat, och ska man brygga en sådan så ska man nog hålla sig lugn med mangon: Det är en väldigt dominerande smak.

Betyg: 2,98. Tillgänglighet: Taxfree. Pris: Gåva. Bäst före: 290318.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar