2017-11-03

Londonresan VIII: Korv och öl

Söndagen var utan planerade aktiviteter, men likt förbaskat vaknade jag lagom till att frukostbuffén öppnade 7:30.

Efter att ha umgåtts i grupp i stort sett all vaken tid de senaste dagarna var det skönt med lite egentid. Förutom vila på hotellrummet bestod den i London Transport Museum. Trevligt, även om gårdagen var bättre än framtiden.Matdags. Jag har aldrig ätit en riktig bangers and mash, så det var hög tid. Efter en trevlig bussfärd (City Mapper är verkligen ett fantastiskt verktyg när man ska ta sig fram!) så kom jag fram till det rekommenderade och närmast hypade Mother Mash alldeles vid Carnaby Street.

Såväl det Champ-moset (med vårlök och ost) som korvarna (Cumberland och Lamb & Chili) och såsen Liquid Liquor (redd persiljesky) var utmärkta.


Till det en flaska best bitter: Wandle från londonbryggeriet Sambrook's. Passade bra till maten och hade oväntat mycket maltkropp för sina 3,8 %.Här någonstans fick jag ett SMS från Fredric som planerade att ta en öl på Museum Tavern i Bloomsbury, så det blev en kilometerlång promenad i vad dom kändes som försommarväder.

Väl på plats så gav puben ett stressat och rörigt intryck. vi tog in varsin halvpint Theakston Old Peculier och så var det inte mer med det. Begriper inte riktigt vad som var så speciellt med denna pub om man inte just kommit ut från British Museum.

Jag funderade vagt om det gick att klämma in ett besök på BrewDog Soho, men insåg att det var bättre att ha löjligt bra med tid till resan.

Vilken gick helt problemfritt.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar