2015-08-17

Siren Half Mast

Det är faktiskt inte bara Sverige som har en gräns för punktskatt på alkohol som för öl ligger på 2,8 % – England införde för några år sedan samma sak i ett försök att sänka alkoholkonsumtionen. Det har väl gått sådär med det, men det har smittat av sig till vår folkölsmarknad. Som här: Half Mast, en ”Quarter IPA” på 2,8 % från Siren Craft Brew som ska vara lättdrucken med relativt låg beska och mycket exotiska frukter.

 Färgen är ljus koppar (20 EBC), vätskan har en del små partiklar omkringflytande. Det två fingrar höga skummet är varmvitt och luftigt, och det sjunker långsamt ned lämnades en del rester på glaset.

Doften är maltig med lite knäck, en hel del dammig jord och en viss mjölksötma.

Smaken är medel-besk med viss sötma i bakgrunden. Torkade exotiska frukter, lite jordiga-dammiga toner. Medelstor kropp. Aningar av läder i eftersmaken såväl som torkad frukt och mörkt bröd. Den långa avslutningen domineras av en kemisk beska.

Vass kraftig kolsyra, små långlivade bubblor. Medelmjuk vätska.

Nej, det här var inte vad jag förväntat mig. När jag tittar runt vad andra skrivit om den här misstänker jag att den inte heller ska vara så här, jag får väl vänta ett tag och se om det kommer någon ny bättre batch hit.

Betyg: 2,41. Tillgänglighet: Dagligvaruhandeln. Pris: Okänt för 330 ml. Bäst före: 090416 (batch G416).

4 kommentarer:

 1. Om den var bäst före 16 april 2009 så kanske den är lite i äldsta laget.. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om det är något jag lärt mig genom åren så är det att datummärkning kan se ut lite hur som helst. Det är lite därför jag skriver in dem här på det sätt som det står på förpackningen.

   Radera
 2. Jag brukar tycka att den är riktigt bra!

  SvaraRadera