2015-08-01

Beer Studio Long Play - igen

Den här ölen har jag recenserat förut. I september 2014 fick jag en flaska från den första batchen av Long Play, den APA på 5,4 % som Beer Studio börjat brygga (länk till recenseionen).

Jag tyckte inte om den, hittade för mycket bismaker och obalans. Betyget blev 2,74.

Men nu har bryggare Darren insisterat på att de kommit en bra bit på vägen mot sina mål med ölen, och jag övertalades att göra en helt ny recension (det var inte så jättesvårt).

Färgen är koppar (20 EBC). vätskan är nästan klar. Det två fingrar höga skummet är varmvitt och det sjunker sakta ner, lämnade en del tjocka rester på glaset.

Doften är besk-söt med plastiga fenoler. Lätta toner av alkohol, sött bröd och citrusfrukter.

I smaken återkommer tonerna av plast och lite gummi. Det är som att sticka ner munnen i en billig plastförpackning blandat med gårdagens öl. Låg sötma. Apelsinjuice, kål, vitt formbröd och citronsyra. Medelstor kropp. Eftersmaken är något lugnare, men jag hittar ändå vass beska, alkohol och limejuice. Avslutningen är obalanserad med kemisk beska.

Kolsyran är vass, de stora långlivade bubblorna kittlar tungan. Vätskan är medelmjuk.

Jag vill inte skriva det egentligen, men den här ölen är inte bättre än förra gången. Visst finns lite citrus i den nu, men det är fortfarande ingen god öl. Till det är att den här gången är den överkolsyrad.

Betyg: 2,42. Tillgänglighet: Systembolagets småskaliga och lokala sortiment, beställlbar styckevis till alla butiker. Pris: 26:50 för 330 ml (denna flaska var ett varuprov). Bäst före: 2016-01-02.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar