2015-08-12

Eskilstuna Sommarale

Ytterligare en av de öl jag handlade i Eskilstuna för en tid sedan:  Sommarale, en säsongs-APA på 5,4 % från Eskilstuna Ölkultur.

… äääh. Jag har semester. Det är jobbigt att översätta tillbaka recensionen från engelska. Jag kör den genom Google Translate i stället. Hur illa kan det bli?

”Ölet bygger en enorm luftig huvud medan långsamt hälls i glaset. Färgen är mörkt bärnstensröda (40 EBC), är lite grumlig vätskan.

Lukten är söt med massor av karamell-kola. Hoppy inslag av grapefrukt, saft, harts och gran. Inslag av parfymerade rengöringsmedel i bakgrunden.

Smaken fick hård bitterhet, sura frukter och skarp bitterhet. Inslag av trä och torkade blommor. Lätt kropp. Eftersmaken är bitter med dem som inte har gröna växter / kåda. Finishen är bitter med kemiska smaker.

Den kolsyra är skarp, vilket är förvånande med tanke på den höga huvudet. Vätskan är ljus och lite hårda.

Jag tror att detta är på väg att gå ut. Inte bra.”

Betyg: 2,35. Tillgänglighet: Systembolagets lokala småskaliga sortiment i Eskilstuna. Pris: 25:20 för 330 ml. Bäst före: 18-03-2016.

5 kommentarer:

 1. Sven-David Svensson13 augusti 2015 kl. 08:10

  Det är väldigt kraftig skumbildning i glaset. Det kan tyda på att ölen har börjat att efterjäsa på flaskan eller så har den blivit infekterad

  SvaraRadera
 2. Tycker snarare att det är typiskt för E-tuna, jag har beställt deras moderna veteöl ett par omgångar de senaste åren och de har alla varit skumraketer.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sven-David Svensson13 augusti 2015 kl. 18:03

   Jag har beställt en del öl från Eskilstuna bland annat Modern Lager. Den var ingen skumraket.

   Radera
 3. Ännu en dålig öl från Eskilstuna.

  Eskilstuna Sommarale och inte Eskilstuns Sommarale.

  SvaraRadera
 4. Drack en för ungefär 3 veckor sen, liknande erfarenhet med felsmaker och skummande. Minns inte att den var så förra året, åtminstone inte skummet.

  SvaraRadera