2015-08-01

All In Brewing The Purpose of IPA

Nästa öl från listan ”rekommenderat från det småskaliga sortimentet av Facebook-gillarna” är en IPA från det göteborgska fantombryggeriet All In Brewing: The Purpose of IPA på 7 %. BeerAdvocate listar den just nu som en engelsk IPA, men det känner jag mig tveksam till redan innan jag fått av kapsylen på flaskan. Vi får väl se…

Färgen är gul med en aning guld (6 EBC), vätskan är klar. Det tre fingrar höga skummet är vitt och kompakt, det sjunker långsamt ner och lämnar en hel del rester på glaset.

Doften är rätt tjock med bra beska och humliga toner sant en ren sötma i bakgrunden. Citron/lime-juice, beska örter och exotiska frukter.

Smaken är distinkt besk med en aning av salt. Tydliga smaker av exotiska frukter som mango, ananas, bananer och stjärnfrukt. Kraftig men ändå mjuk beska. Ren kandisocker-sötma, medel till stor kropp. Eftersmaken är framför allt ren med en stor beska och aningar av olivolja och syrliga exotiska frukter. Avslutningen är något sträv och mycket humlig: Det känns som om beskan skulle stanna kvar för evigt.

Kolsyran är mjuk, de många små bubblorna är friska och långlivade. Vätskan är medelmjuk.

Jodå, det här var en trevlig AIPA (jag har bett om en omklassning). Men står den upp till den hype som verkar finnas kring den? Kanske inte… Nå, i vilket fall är alkoholen väldigt väl dold.

Betyg: 3,88. Tillgänglighet: Systembolagets lokala småskaliga varor, beställbar styckvis till alla butiker. Pris: 34:90 för 330 ml. Bäst före: 26-05-2016 (batch 2).

2 kommentarer:

  1. Över 105 kr/lit! Om så bryggaren viftade med sitt trollspö och drog fram en kanin i hatten finner jag detta inte prisvärt. Finns tjogtals med andra alternativ till betydligt lägre pris. Mina välgångsönskningar till bryggaren. Bara för att det är småskaligt och hantverksbryggt innebär det inte att prisnivån behöver ligga ohemult högt.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag funderade lite över vilken som är den dyraste - per liter - öl jag druckit på krogen. Det visade sig att priset på den ölen hamnade på 1.500 kr/l. Och så ångrade jag att jag räknade ut det.

      Radera