2015-07-06

Brounov Olívětinský Opat Svetlý Ležák

Bild: Pivovar Brounov.
Efter lördagens fotboll, som jag åkte kollektivtrafik till och från, traskade jag igenom Berget och Östantill i Norrköping. Gick in hos Koruna (före detta Mitropa) och kände mig sugen på någon tjeckisk 11º. Friskt, törstsläckande och lätt i sommarhettan!

Väldigt få gäster, väldigt kort tillgänglig matsedel (vitlöksbröd eller schnitzel), trasig fatölsanläggning och få öl i kylen.

Närmast mina önskemål kom Olívětinský Opat Svetlý Ležák från Pivovar Broumov på 4,8 %. Denna ljusa tjeckiska pilsner tillverkas i ett antal olika styrkor för olika marknader, just den här verkar vara gjord för Polen.

Utseendet var som tjeckiska pilsner brukar se ut. Doften var lätt och lite höig. Smaken lätt med låg beska. Tydliga smaker av papp/pappersmassa. Eftersmaken var lite beskare, men med det kom också en metallisk smak. Mjuk kolsyra och vätska.

Ölen kanske var för gammal, vad vet jag? Visserligen hade etiketten en tydligt utstansad datummärkning, men just datumsiffran verkar oturligt ha ramlat bort.

Betyg: 2,63. Tillgänglighet: Flaska på krogen. Bäst före: 150?15. Pris: 39:00 för 500 ml.

Jag vill så gärna gilla den här restaurangen, det känns kul med en Tjeckisk/Centaleuropeisk restaurang i Norrköping. Men de gör det inte lätt för mig eller sig själva.2 kommentarer:

  1. Sven-David Svensson6 juli 2015 kl. 21:48

    Av Din smakbeskrivning så verkade som att ölen som du drack hade passerat bäst före datum. Prova den igen när de har fått in en ny leverans

    SvaraRadera
  2. Nej, ölet var nog inte för gammalt, Opat lär vara speciell i smaken.

    SvaraRadera