2015-07-26

3 öl just nu

Jag fick en utmaning i eftermiddags av en gammal vän:
Skriv om tre öl som finns på systemet just precis nu som man inte bör missa.
Antaget!

Jag antar att med ”finns på systemet” så ska det finnas i hyllan på ett flertal butiker.
  1. Hofbräu München Original. Om det blir någon mer varm sommardag i år är en münchen helles brygd med en aning vete vad som behövs för att friska upp och släcka törsten. Det är ingen öl som utvecklas med varje klunk, eller har en komplex smakkomposition, men det den gör, gör den bra. 

  2. Fuller's London Porter. En verklig klassiker till, en som också är lätt att gå förbi. Men nu har vi en riktigt behaglig och silkeslen londonporter på halvlitersburk i ordinarie sortimentet så vore det synd att inte… Gå till en secconhandaffär, hitta fram en sejdel och sätt dig med den här en kylslaget regnig onsdagskväll. Kanske med en portion pannbiff med mycket lök och färsksaltad gurka? 


  3. 3 Fonteinen Oude Geuze. En av världens 5 bästa suröl finns på hyllan. Köp. Det gör inget om du råkar glömma flaskan i källaren 20 år. Eller så dricker man den nu till en charkbricka eller en gräddig hummersoppa. Jag har besökt bryggeriet och kan inte förstå hur man kan få fram en så hantverks- och tidskrävande dryck till det här priset. 
Bild: 3 Fonteinen.
Okej, så mycket ”just nu” kanske det inte blev. Men tre klassiska europeiska öl som är väl värda att (åter)upptäcka.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar