2015-07-06

Brewdog Russian Doll allihopa


Nä, jag kunde inte hålla mig från det uppenbara, utan hällde i ett femte glas en skvätt vardera av de fyra ölen i BrewDogs Russian Doll-serien. Alkoholhalten borde väl vara någonstans kring 7 % och stilen… En maltig DIPA kanske?

Färgen är röd, vätskan nästan klar. Det fina skummet är gulaktigt.

Intensiv doft: Citron, apelsin, hö.

Sött balanserad smak med russin och apelsiner, lite grapefrukt. Rund sötma. Medelstor kropp. Fin efterbeska med bananer, apelsinsaft, pomerans och gräddkola. Mjukt balanserat slut.

Lätt kolsyra, mjuka långlivade bubblor. Mjuk vätska.

Betyg: 3,83.= = =

Så… Vad tyckte jag om Russian Doll? Konceptet känns självklart efter bryggeriets experiment med humle och jäst, men jag tycker ändå inte att det når ända fram: Det hade varit betydligt intressantare om man mer linjärt gjort ölen kraftigare, i stället för att försöka få fram så bra öl som möjligt av samma ingredienser i olika proportioner.

Och så hade det varit bättre om jag fått i mig de här ölen i mars och inte i juli. Men det är bara mitt fel.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar