2015-06-23

BrewDog Hello My Name Is Little Ingrid

Var skapandet och lanseringen av Hello My Name Is Ingrid den första riktiga ölhypen i Sverige, vintern och våren 2011? Jag tror det.

Denna hjortron-DIPA (recension) har fått en lillasyster då BrewDog lanserat Hello My Name Is Little Ingrid, en session-IPA på 4,4 %. Alltså ungefär hälften så stark som den ursprungliga versionen.

Färgen är guld (7 EBC), vätskan är kristallklar. Det två fingrar höga skummet är varmvitt och luftigt. En del rester blir kvar på glaset när det sjunker ner.

Doften är torr och relativt lätt med fuktgodis, beska örter, grapefrukt, söt knäck och en lätt jordighet.

Smaken är torr med en lätt jordighet som jag tycker börjar bli arketypisk för BrewDog… Beska örter, aningar av olivolja. Grapefrukt, omogna persikor och citrusfrukter. Avslutningen är torr och fruktig med lite lemon-lime-läsk.

Kolsyran är kraftig, de medelstora bubblorna är läsk-lika och kortlivade.

En okej torr session-IPA med intressanta syrliga citrontoner. Hjortron? Nej. Och etiketten må vara snygg och modern, men också vansinnigt svårläst. Dessutom känns det här som en öl som borde serveras i pint, eller möjligen halvliter. 33 cl kändes… för lite. Fast jag vet inte om de har några större förpackningar alls?

Betyg: 3,6. Tillgänglighet: Systembolagets små partier 5 juni 2015 (lagerstatus). Pris: 26:90 för 330 ml. Bäst före: 09/04/16 (batch 197 CABB).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar