2015-01-30

Schneider Tap X Menie Porter Wiesse

Jag försöker så gott det går att dricka upp ölen i skafferiet innan det blir ett nytt släpp om några dagar. Det går väl sådär, men i kväll blev det en stor flaska i alla fall: En stilblandning mellan en engelsk porter och en bayersk veteöl: Tap X Meine Porter Weisse från Schneider Weisse på 7 %.

Färgen är brun (70 EBC), vätskan klar. Det fyra fingrar höga skummet är ljust beige och kompakt, och det sjunker sakta ned och lämnar tjocka rester på glaset efter sig.

Doften är mjuk med vete-syrlighet och lite djupa rostade toner, det är rätt sött. Aningar av chark, plommon, kex och kryddnejlika.

Smaken är mycket mjuk med tydliga vete-toner, rostad nötig malt, choklad och russin. Medel till stor kropp. Eftersmaken har en lätt metallisk beska, tjock choklad och en aning kryddnejlikor. Avslutningen är mjuk och något söt.

Kolsyran är kraftig, men de stora bubblorna är mycket kortlivade. Vätskan är tjockt kladdig.

Mycket mjuk, mycket porter, lite hefeweissen. Inte dum, den här. Och jag tror att den behövde lagras det här knappa året.

Betyg: 4,03. Tillgänglighet: Systembolagets tillfälliga nyheter april 2014. Pris: 89:90 för 750 ml. Bäst före: 02.01.2016

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar