2013-06-24

℅ Hops

Just nu - om tidplanen håller - håller Sveriges första renodlade ölmagasin på svenska att tryckas och distribueras: ℅ Hops.

Det finns en del tidningar om öl sedan tidigare, men det är medlemstidningar för föreningar (Maltesen, Hembryggaren) och ett försök har också gjorts med den engelskspråkiga gratistidningen Top Beer, som väl var… Sådär (recensionslänk).

Men nu är förlaget Me And My Magazines på gång med en rejäl satsning, som chefredaktör har ingen mindre än Allt Om Öl-Pelle Stridh rekryterats. Och det är en man jag själv vet inte gör något halvdant. Likaså har flera av landets ledande ölbloggare headhuntats för att fylla sidorna, liksom matlagningskunniga som ska visa på ölets möjligheter. Branschnyheter och hembryggning kommer också att täckas in.

Jag har fått se lite av magasinets innehåll som förhandsskisser, och det lovar verkligen gott: Informativt, balanserat och snyggt.

Det går att beställa det första numret eller slå till med en prenumeration på tidnignens hemsida, eller följa dem på Facebook.

Själv har jag slagit till med en årsprenumeration.

3 kommentarer:

 1. Gott initiativ! (Men illa valt namn, det klingar mer som ett reklamblad än en seriös tidskrift i mina öron.)

  SvaraRadera
 2. Finfint, men får hålla med om namnet, lite väl tetigt.

  SvaraRadera
 3. Sven-David Svensson25 juni 2013 kl. 21:00

  Jag har lagt en prenummeration på den, Ser med spänning fram mot första nummret

  SvaraRadera