2016-05-25

Systembolagets anti-nyheter juni 2016


Det är en hård värld där ute i butikerna, en djungelns lag gäller där den som inte säljer tillräckligt åker ut. Och nyhetens behag bleknar snabbt… Det fasta sortimentet är lite knepigt, inte ens jag har engagerat mig nog att recensera fler av de här.

De i listan nedan hamnar den 1 juni 2016 i beställningssortimentet, men fram tills dess finns de på hyllorna och går att beställa styckevis.

9 kommentarer:

 1. Att en av de bästa iporna ryker är skandalöst (Epic Armageddon). Vidare tyckte jag även om California Common. Kul med lite mer udda lagertyper. Utöver det har jag ingen invändning utöver det vanliga: Vad är systembolagets uppdrag egentligen?

  Jonas E

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sven-David Svensson26 maj 2016 kl. 10:10

   Jag begriper inte Systembolagets logi. Det flera lageröl från våra mikrobryggerier som kvalar in från lokalt och småskaligt i beställnings soritmentet men de åker oftast ut når Systembolaget gör sin nästa försäljningsuppföljning. Del ligger oftast i en högre priskategori. Dessutom är nog trenden att man köper många olika varumärken men få av varje enskilt märke. Systembolagets tänk är att man skall köpa många av ett och samma varumärke.

   Radera
 2. Att Mohawk Anything Gose inte sålt så bra under den mörka, kalla tiden på året är väl inte så konstigt. Konstigare då att sortera ut en rätt utpräglad sommar- & solöl just när sommaren och solen förhoppningsvis är på väg.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, Mohawk Anything Gose som är så salt och god. :-(

   Radera
 3. Sven--David Svensson26 maj 2016 kl. 08:22

  Trist att Rädanäs Lager och California Common försvinner från det fasta soritmentet. Tidigare ingick de i segmentet Lokalt och småskaligt. Kommer de tillbaka i detta varusegment i gen och blir beställningsbara styckevis från varudepån i Örebro?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, alla de här ölen går tillbaka till beställningssortimentet. Jag vet inte om det blir kollikrav eller ej.

   Radera
  2. Sven-David Svensson26 maj 2016 kl. 16:00

   De som tidigare tillhörde segmentet Lokalt och småskaligt borde rimligtvis placeras där. Rådanäs är ett lokalt bryggeri så det är väl bryggeriet som avgör om de som avgör detta.

   Radera
  3. En anledning till att inte lägga ölen i det lokala sortimentet är att det inte kan kvala sig upp till det ordinarie därifrån.

   Radera
 4. Coopers Best Extra Stout är ju en av mina favoriter på bolaget, får väl bunkra upp med de som finns kvar.

  SvaraRadera