2016-05-12

Glas: Craft Master One


Glas. Som andra bloggare hängde jag också på Sejdelshoppens erbjudande att testa lite olika glas ur deras sortiment och skriva om dem.

Jag högg bland annat Craft Master One från Rastal (snygg presentation!),  ett glas med flera knyckar på 0,3 liter.

Av de glas jag fick för ett par månader sedan är det här det som jag har använt mest:

Dels för att jag gillar den utsvängda kanten som ligger väldigt skönt på läpparna och påminner på det sättet en hel del om Samuel Adams Boston Lager-glaset (som också är ett favoritglas recenserat här). Som bonus är det enkelt att få till ett snyggt skum utan att det rinner över.

Men också för storleken. Till skillnad mot många andra glas i min samling (som IPA-glaset som jag skrev om här) är det inte gjort för en halvliter öl utan för den idag vanligare storleken 33 cl.

Huruvida de extra knyckarna ger någon skillnad för doft och/eller smak är lite svårare att avgöra, men de gör i alla fall att det blir bekvämt och lätt att hålla i det. Ett glas som är ett mer avslappnat alternativ till Teku, som jag ibland tycker känns lite… ostadigt och uppstyltat även om kantens form påminner om det här.

I kväll dricker jag Timothy Taylor Landlord ur det (vilket ironiskt nog säljs på halvlitersflaska), men det har fungerat precis lika bra till folköls-IPA, porter som välhumlad lager.

Anbefales, som det heter i Danmark.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar