2016-05-28

Norrköping Beer & Whisky Festival 2016

Norrköpings Mässhall.
Av I, Västgöten, CC BY 2.5.
Det var bara en tidsfråga, och i höst är det dags för den första ölmässan någonsin i Norrköping. Jag klipper in hela pressreleasen:
PRESSMEDDELANDE
från Norrköping Beer And Whisky Festival

Den 18 och 19 november slår vi upp portarna till Norrköpings egna öl- och whiskymässa. Festivalen hålls i Mässhallen och torsdagen den 26 maj släpps biljetterna.

- Vi är otroligt glada att äntligen få presentera Norrköpings egna öl- och whiskyfestival säger Johan Doverhjelm, arrangör bakom festivalen.

Festivalen hålls i Mässhallen. Anläggningen består av hallar samt en restaurangyta. Totalt kommer ca 2 000 kvm att användas under festivalen och inom kort släpps de första utställarna till festivalen.

- Det finns ett stort sug hos utställarna att få komma till Norrköping och presentera sitt utbud. Det första släppet av utställare kommer att göras inom några veckor. Totalt kommer ca 50 utställare att vara närvarande under festivalen säger Johan Doverhjelm.

Under festivalens första dag så hålls en branschträff mellan 12:00 och 15:00 för de lokala krögarna. För allmänheten öppnar festivalen klockan 15:00 den 18 november. Under lördagen öppnar festivalen klockan 12. Festivalen stänger klockan 22 båda dagarna.

Målsättningen för årets festival är 5 000 besökare fördelat på 2 dagar. Till fredagen finns det rabatterade biljetter för både studenter och pensionärer.

Torsdagen den 26 maj kl 13:00 släpps biljetterna till Norrköping Beer & Whisky Festival på tickster.com. Mer information hittar man på norrkopingbeerwhisky.se.

Vänliga hälsningar,
Norrköping Beer And Whisky Festival

Norrköping Beer & Whisky Festival AB ägs av Johan Doverhjelm och Brink & Berger AB. Johan Doverhjelm äger och driver Saliga Munken, Pub Wasa och Trädgårdsgatan 3 i Norrköping och Brink & Berger är en eventarrangör som bland annat deläger och driver Sveriges fjärde största öl- och whiskyfestival Uppsala Beer & Whisky Festival.
 Å ena sidan blev jag lite skeptisk till det hela när jag först lästa om evenemanget. Bågen är hårt spänd, det är höga mål för en festival det första året. Framför allt är 5.000 besökare en väldigt hög siffra. Mässhallen är så vitt jag minns det en ganska tråkig lokal långt från centrum och lokaltrafiken. Och utställare brukar ogilla tvådagarsfestivaler, som ger en extra övernattning för de som jobbar på festivalen.

Å andra sidan har initiativtagarna en stor erfarenhet att ta av.

I vilket fall tror jag att det är bra med lite festivalkonkurrens i Östergötland.

2 kommentarer:

 1. Johan Doverhjelm..? Mannen bakom Wasa och Tegelvalvet och Munken?
  Tjena...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag försöker hålla mig avvaktande positiv till projektet.

   Radera