2016-05-18

Ocean Lallas Lager

Förut hade Oceanbryggeriet en ljus lager som hette  12 Plato Lager. Måhända ett tekniskt korrekt namn, men kanske inte speciellt säljande…

Nu i vintras ersattes den i bryggeriets standardsortiment av den aningen mörkare Lallas Lager (4,8 %), som ursprungligen var en specialöl för några Göteborgskrogar. Humlad med Perle/Pilgrim för beska och East Kent Golding och Cascade för arom.

Färgen är guldaktigt bärnstensfärgad (25 EBC), vätskan är klar. Det två fingrar höga skummet är varmvitt och luftigt; det sjunker snabbt ner till ett tunt lock utan att lämna några rester.

Doften är söt med knäck och smörkola. Blommig humle, lite hö och gräs. En aning klor i bakgrunden.

Smaken är mjukt besk med gröna toner av blad, kvistar och beska örter. Medelstor kropp. Eftersmaken har växande ren sötma, lite knäck och örtig-blommig beska. Lite alkohol, grapefrukt och toffee i slutet.

Kolsyran är kraftig, de många kortlivade bubblorna är friska. Vätskan är mjuk och aningen kladdig.

Lite modern humle, lite knäckig malt. Men inte för mycket. Balanserad.

Betyg: 3,51. Tillgänglighet: Lokalt småskaligt sortiment i Göteborg, styckevis beställbar till alla butiker. Pris: 19:90 för 330 ml. Bäst före: B   15/ (resten är oläsligt sudd).

1 kommentar:

  1. Sven.David Svensson19 maj 2016 kl. 20:32

    Lallas lager har jag smakat. Den var god och får klart godkänt. Den är lite malt sötare och fylligare än föregångaren 12 plato Lager. Dessutom är den på 33 cl flaskor vilket jag tycker är trevligare. Ölen från Oceanbryggeriet håller hög klass.

    SvaraRadera