2015-05-17

Siren Hill Farmstead Love of Work

Efter att ha studerat den vita tavlan med fatöl på Mikkeller Bar Stockholm så kom jag på att jag aldrig tittat på deras flaskölslista. Bristen åtgärdades omgående och det fanns en del spännande att välja mellan.

Till slut hittade jag en öl brygd enligt ett koncept jag själv som entusiastisk tedrickare funderat på: Ett öl bryggt med te.

Bakgrunden är att Ryan, bryggare hos Siren Craft Brew, besökte Vermont-bryggeriet Hill Farmstead. Resultatet blev en blonde ale bryggd med earl grey-te: Works of Love #1

Tillbaka i Berkshire bryggdes sedan versionen Love of Work. I grunden är det en amerikansk blond ale som förutom teet torrhumlats med Amarillo, Citra och Centennial. 3,6 %.

Vätskan är kallt gul, vätskan något grumlig. Det två fingrar höga skummet är kompakt och vitt och det sjunker ner rätt snabbt. Lite skumrester blir kvar på glaset.

Doften är sur-syrlig med en salt sötma. Vissa inslag av tjära och diesel samt lite blommor.

Smaken är lätt och torr. Tydliga toner av multnande lövhög. Lätt sträv beska och lite köttbuljong. Medelstor kropp. Sträv grön eftersmak med vetedeg och vetemjöl. Multnande löv i slutet.

Stark kolsyra, långlivade stora småvassa bubblor. Halvmjuk vätska.

Nja, den här var lite av en besvikelse. Jag hade väntat mig mer te-smaker, men fick en massa höstlöv och lite… mossa.

Betyg: 2,85. Tillgänglighet: Flaska på krogen. Pris: 80:00 för 330 ml. Bäst före: 11 03 16.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar