2015-05-24

Öl som kvalat in från beställningssortimentet juni 2015

Bild: Gotlands Bryggeri.
Dessa öl har sålt så bra i beställningssortimentet att de kvalat in till det ordinarie sortimentet vilket gör att de går att beställa styckvis till alla butiker. ”FSB” är Systembolagets förkortning för fenomenet, om någon är intresserad av sånt.

Det känns som allt fler distributörer har hittat den här vägen in på Systembolagets hyllor utan att behöva gå den vanliga vägen med tendrar och blindprovningar, och marknadsför aktivt möjligheten. Vilket känns vettigt, eftersom Systembolaget inte alltid förutspår vad som ska bli nästa trend eller vilka luckor som behöver fyllas.

Artikelnummer, namn, alkoholhalt, volym, introduktionsdatum beställningssortimentet, pris
Medelliterpris: 52:10. Medel-alkoholhalt: 5,08 %.


Bild: Tennent's.

7 kommentarer:

 1. Tredje gången gillt kanske: Hr mycket måste ett öl sälja för att kvala in från beställningssortimentet till det vanliga utbudet?

  /Ola

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det vet jag faktiskt inte, och jag misstänker att Systembolaget inte vill berätta det. Jag vet inte heller om det är olika mängder för olika varusegment.

   Radera
 2. Du kanske kan belysa hur det kommer sig att inte alla öl finns i alla butiker när du ändå är igång? Ett tips är att det hänger samman med föregående fråga.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du verkar sitta inne med information. Snälla berätta!

   Radera
  2. Jag förstår inte riktigt frågan, men det finns helt enkelt inte plats för allt överallt, och hyllvärmare är inget bra för någon. Och eftersom butikerna inte är betrodda att styra över sortimentet helt själva så skapades modulsystemet.

   Radera
 3. Inga antinyheter? Vilka öl försvinner?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har frågat efter den listan och publicerar så fort jag bara kan när/om jag får den.

   Radera