2015-05-16

3 Floyds Zombie Dust

Gårdagskvällen tillbringades på Mikkeller Bar Stockholm, i alla fall delen efter Shanti Softcorner. Det råkade bara bli flasköl, och den första var…

En öl som för några år sedan var en riktig snackis och hyllades unisont av alla som fått chansen att dricka den, det blev snabbt en legend: Zombie Dust, en APA på 6,2 % humlad med 100 % Citra från amerikanska 3 Floyds.

Med 100/100 i betyg på Beer Advocate och RateBeer så borde mina förväntningar varit topphöga. Men det mindes jag inte just då, igår. Jag bara kände igen namnet som något spännande, och beställde. Frugan och jag delade flaskan, Mikkeller Bar-konceptet har aldrig handlat om några stora volymer öl.

Bärnstensfärgad vätska, stort vitt skum. En hel del rester blir kvar på glaset.

Doften är ordentligt söt. Citrus-humle, honung, godis och träsav.

Smaken startar maltsött med viss parfymig humle och medelstor beska. Blommor och kåda. Medelstor kropp. Mjukt maltig eftersmak med gröna växter, lite alkohol och en lätt strävhet. Kladdigt slut med träsav.

Stor kolsyra, medelmjuka friska bubblor, långlivade. Vätskan är något lätt för smakerna.

Nej, jag var inte imponerad. Tekniskt välgjord, men på tok för söt. Fast det är klart, jag har ingen aning om den här flaskans ålder eller historia.

Betyg: 3,57. Tillgänglighet: Flaska på krogen. Pris: 95:00 för 355 ml. Bäst före: -.

2 kommentarer:

  1. Låter som att Mikkeller bar konstant levererar riktigt gammal Three Floyds bärs.
    Zombie Dust är inte i närheten av hur du beskriver den, men jag har vid flera tillfällen upplevt samma på samma ställe. Uruselt, speciellt den gången då personalen insisterade att det var så det skulle smaka när en bryggare stod där och sa att den är så oxiderad så att det endast smakar papp.

    SvaraRadera
  2. Om denna var söt så var den, som såååå många andra öl på ovan nämn krog, JÄTTEGAMMAL eller har förvarats väldigt varmt.
    Det är en skam att dom serverar sån öl och att dom faktiskt försvarar det när man konfronterar dom.

    SvaraRadera