2015-05-15

Beavertown Bloody 'Ell

Även om Beavertown Brewing Co. ligger i London så känns de väldigt amerikanska, både i ölstilar och grafisk profil. Den orangea burken med Bloody 'Ell är inget undantag. Det är en amerikansk IPA på 7,4 % som bryggs med blodapelsinjuice.

Färgen är ljust bärnsten (15 EBC), vätskan klar med antydan till köldgrumling. Det två fingrar höga skummet är kritvitt och mycket kompakt, det lämnar tjocka rester efter sig när det sakta sjunker ner.

Doften har en viss sötma och tydliga toner av apelsin/blodapelsin/grapefrukt. Den är ren och besk med en lätt syrlighet och en aning alkohol.

Smaken är ren, besk och fräsch. Maltprofilen är mycket lätt, ölen är rätt så torr med en hel del citrus: (Blod)grapefrukt, pomerans och limeskal. Aningar av parfym och frukt-isglass. Lätt till medelstor kropp. Eftersmaken har en växande beska och en ren alkoholton, pomerans och besk apelsinmarmelad samt en aning vetedeg. Slutet är lätt och balanserat med en besk citrussmak.

Kolsyran är kraftig, de långlivade medelstora bubblorna kittlar tungan. Vätskan är medelmjuk och något torr.

En torr och lättdrucken frukt-IPA som till skillnad mot de flesta andra faktiskt har en tydlig smak av frukten. Välbalanserad och nästan farligt hinkbar för sina 7,4 %.

Betyg: 3,94. Tillgänglighet: Systembolagets små partier 8 maj 2015 (lagerstatus). Pris: 34:90 för 330 ml. Bäst före: 03/01/16.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar