2014-03-13

Beer Expo 2014: Bilder och babbel

Det blir lite bilder och babbel, sedan lämnar jag bloggandet om Linköping Beer Expo 2014.  Jag fick först runt och tog lite bilder minuterna innan dörrarna skulle slås upp för eftermiddagens publiktillströmning:

Jag inser först nu att Wicked Wine hade med sig Founders All Day IPA som jag varit lite nyfiken på.


Malmö Brygghus hade sin hopfällbara monter med sig. Som ett experiment hade de tänkt att köra utan bardisk för att se om gästerna fattade konceptet. Det gjorde de inte och efter en stund stod det ett litet bord framför tappkranarna.
Linköpings Hembryggare hade en riktigt bra utställningsdag: Det bryggs oerhört mycket i Östergötland, frågorna var många och intresset för SM är stort!


För första gången skulle några av stadens öldomare utse den bästa mikrobryggda svenska ölen blad de utställda. Det gjorde de, och vinnaren blev Imperial Stout från Electric Nurse.


Studentpuben Villevalla hade massor med öl från Brill och Galatea.All In Brewing hade med sig sin Randall, men i stället för humle tryckte de en kaffe-stout genom kaffe. Resultatet blev en dryck som mer påminde om kaffelikör än öl.

Inför kvällspasset hade några laddat upp i kön.
All In Brewing hade med sig en Halvnelson DIPA. Fruktig och lite kladdig.


Dagens stora överraskning, och det godaste jag drack på hela dagen: En äppelmust med rabarber, importerad av Brekeriet! Oerhört djup i smakerna.

Åter tack till mässgeneral Richard, utställarna. ölteknikerna och alla gäster som gjorde den här festivalen till en av de mest lyckade jag varit på. Som gäst var det jättetrevligt, som provningsledare bara allt flöt på.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar