2012-04-12

Törstsläckare!


Jodå. Med viss oro sippade jag försiktigt på ölen. Någon missade datummärkningen, så jag hade ingen aning om hur gammal den här ölen egentligen var. Man kan ju inte riktigt lita på att den lokala Hemköpsbutiken har full koll.

Men min oro var obefogad: Brandmästare Andréns Törstsläckare från Dugges var precis så amerikanskt torrhumlad, besk och lite småretsam som jag vill ha den. Oerhört mycket öl för 2,8 %, om än lite dyr (28:90 för 500 ml).

Det ser dessutom ut som om det börjar ordna upp sig för Dugges, det här skrev de på Facebook idag:
Nu börjar det röra lite på sig. omgudarna är med oss, så buteljerar vi Kals Stout, Lager No1, "Brandmästaren" och Post Lager på måndag. ca 20 000 liter totti
Till detta åts fantastisk lammkorv från Taylors & Jones som just börjats säljas i Linköping (ICA Kvantum Ekholmen) och en oväntad och mycket god ljummen potatsissallad.

Annars har jag senaste dagarna druckit upp lite rester. Inget att skriva om direkt.

6 kommentarer:

 1. Taylors & Jones i Linköping!? Det var goda nyheter! Dags att byta matbutik!

  SvaraRadera
 2. Brandmästare Andréns är fin tycker jag, tyvärr har jag inte hittat den i Örebro än. Den fanns i Täby centrum när jag bodde i de trakterna.

  Taylor & Jones besökte jag och handlade en hel påse med blandade korvar för nått år sedan. Tyvärr tyckte varken jag eller sambon om korvarna och det slutade med att jag slängde en hel del när vi flyttade från Stockholm. Vi upplevde de för lösa med en för stor del gryn eller vad de har i korvarna. Smaken var i de flesta fall bra, det var bara köttigheten och konsistensen som kändes fel. Förhoppningsvis var detta bara en tillfällig miss i produktionen.

  SvaraRadera
 3. Den är god och funkar verkligen som törstsläckare. Nu har de även Chiswick Bitter på Maxi i Tornby.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Chiswick var jätteslut när jag var förbi Coop Forum i samma område idag.

   Radera
 4. Det var dyrt! Tror den kostade 22:90 där jag köpte den i stockholm.

  SvaraRadera
 5. Så väl Törstsläckaren som Chiswick Bitter finns på Maxi i Tornby för 21:90.

  SvaraRadera