2012-04-27

Nynäs Dragets Kanal - igen


Dragets Kanal är en DIPA från Nynäshamns Ångbryggeri. Jag har druckit den flera gånger, och recenserade den för knappt två år sedan (länk) då jag tyckte den var något fegt humlad och gav 3,35 i betyg.

Nu är den tillbaka igen, och när jag häller upp den funderar jag lite på om jag inte genom åren varit lite väl hård mot det här bryggeriet. Gnällig. Fasen vet varför. Eller om det verkligen är så. Mina förväntningar är alltid höga när det är öl från detta ett av våra äldsta svenska mikrobryggerier. 

Men den här gången finns inget sådant att klaga på: Den ljusbruna ölen med sitt fina skum må dofta ganska sött av sirap och fruktgodis, men smaken är verkligen rejäl med en humlebeska som nafsar tag i tungan, hoppar på smaklökarna och ger munnen en ordentlig match. Eftersmaken må vara aningen kort och väl söt, men det är fortfarande en humleupplevelse av rang som inte tvekar.

Bra jobbat!

Senare tillägg: Ett stort plus för 25 cl-flaskan, precis lagom för den här typen av öl.

1 kommentar:

  1. I agree Mr Bark. Last night I had a tasting of 'hoppy' beers and included this among a pretty heavyweight line-up from the USA. And it stood up to them brilliantly. This is an extremely competent beer and proves Swedish breweries can mix it up with the rest of the world. So I second your conclusion - nice work!!

    SvaraRadera