2008-10-01

Systembolagets nyheter november 2008 (julöl)

Dags för de utlovade julölen, fler än någonsin tidigare. Alla släpps 19 november och ingår i modul T9, det vill säga att det är fritt för butikerna att plocka det som de vill ha.
Trots mängden - 46 julöl! - saknar jag några. Ingen av brittiska Ridgeways närmare 10 julöl. Nøgne Ø Underlig Jul. Brooklyn Winter Ale.

Fast egentligen finns väl allt man kan tänkas önska sig. Frågan är bara varför någon år efter år köper Falcon Julmumma? Övergår mitt förstånd.

Och tänk om det verkligen är Gammelbrygd på gång från Carslberg Sverige? Tanken svindlar.

18 kommentarer:

 1. Gällande Falcon Gammelbrygd (Nr 11310, 33 cl, 5,5%, 18,90 kr) så finns ju faktiskt även Falcon Julöl (Nr 11329, 33 cl resp 50 cl, 5,2%, 10,90 kr resp 15,90 kr) med på samma lista som publicerats på BK Wines hemsida.

  Med tanke på att Gammelbrygden har unikt produktnummer, "egen" styrka samt "eget" pris så tyder väl det på att det skulle kunna stämma, eller är jag ute och cyklar?

  SvaraRadera
 2. typ 1995 köpte jag en back med Falcon Julmumma. Den bjöd jag bort och inte ens snikna studenter ville dricka upp den. Till påsk var den borta.

  Aldrig mer. Och förstår inte ens varför jag köpte den från början....

  SvaraRadera
 3. Förra året... Fanns Falcon Julbrygd på 5,2%. Hm hm hm...

  SvaraRadera
 4. Brooklyn Winter Ale görs inte mer...

  SvaraRadera
 5. my bad jag menade att den som var intressant, bryggd med kryddor inte görs längre...ny är det bara en scottish ale...

  SvaraRadera
 6. Vilken massa julöl. Jag saknar då rakt inte Bad Elf och allt vad dom hette från Ridgeway. Jag kommer knappt hinna med att dricka allt jag tycker är intressant ändå. Falcon Julmumma låter som något jag bara måste pröva.

  SvaraRadera
 7. Min släkt får välja mellan inga julklappar eller öl som julklappar. Det finns inte en chans att det här funkar annars.

  SvaraRadera
 8. Mycket bra förslag att ge bort fin julöl i julklapp och sedan hjälpa till att dricka upp den... lol

  SvaraRadera
 9. Appropå ge bort öl kan jag passa på att nämna att Mikkeller Fra Til kommer som exklusiv lansering den 1 december. 75 cl flaska med "presenteikett" :-)

  Fra:_____________
  Til:_____________


  Lite för begränsad kvantitet för att kvala in i julölslanseringen så det fick bli så här istället.

  Mvh
  Marc Schuterman
  Brill & Co

  SvaraRadera
 10. Hittade en annan värd att smaka http://greatblogabout.com/?p=1168

  SvaraRadera
 11. anonym: Köparen betalade väl aldrig för ölen?

  SvaraRadera
 12. Undrar om jag är ensam om att inte hetsa upp mig över julöl. Det är nästan så jag tycker oktoberfestsläpp är mer intressant, och då är det ändå ett ganska tråkigt släpp enligt mig.

  Påsken brukar däremot kunna bjuda på en och annan pärla. Men julöl?
  Övertyga mig!

  SvaraRadera
 13. dempa: det finns bara ett sätt att bli övertygad - att prova dem! :)

  Själv har jag redan haft förmånen att bli övertygad om ett flertal ;)

  SvaraRadera
 14. dempa: För några år sedan, då julöl betydde "brun söt lager" så skulle jag hållit med dig. Men nu verkar det i stort sett gå att sälja vilka stilar som helst om man ger den rätt namn.

  Det finns en hel del trista saker kvar i julölslådan, men också mycket egensinnig och ofta kryddad öl som jag tycker kan vara riktigt skoj.

  SvaraRadera
 15. Dempa, jag vill minnas att du hetsade upp dig rejält för SN Celebration i vintras :)

  SvaraRadera
 16. ch1mpy: ja, men celebration ale släpps ju inte bland "julölen", plus att den är en IPA så jag tycker inte den räknas! :P

  SvaraRadera
 17. dempa...julöl är samlingsnamnet inte en speciell stil...så visst kan en IPA var en julöl....

  SvaraRadera