2008-10-23

Krönleins Spotlight

Jag tycker fortfarande inte riktigt att jag fått till bilderna av glansiga burkar... Å andra sidan var den här inte speciellt vacker i verkligheten heller. Är det bara jag som tycker att namn och design skriker "sportdryck"?

Spotlight är en light lager från Sveriges minsta makro-bryggeri (jag har blivit upplyst om att de är mindre än Åbro) Krönleins. 4,5%. 50% mindre kalorier än vanlig ljus lager.

Det stora vita luftiga skummet skunker sakta ner till en ingertjock skumkrona med ett lätt fräsande ljud. Färgen är medelgul med en aning guld.

Doften är lite starkare än vad jag väntat mig: Lite lätt malt, blommiga/örtiga toner och en syrlig kemisk jästig doft med lätt bitterhet.

Den första smaken är underlig, kemisk och lite unken. Nå, det blir bättre sedan då den omvandlas till en lätt krämig maltsmak. Ingen kropp. Eftersmaken är först lite torrt bitter och sedan sötare med toner av bröd, mjöl och alkohol.

Kolsyran är först närmast obehagligt stark, men den försvinner omgående helt och hållet. Vätskan känns allmänt obehaglig i munnen.

Efter den hoppingingivande Källarölen kommer nu det här, ett totalt misslyckande! Betyg: 1,8. Tillänglighet: Systembolagets fasta sortiment.

1 kommentar:

  1. Vad som är intressant, och originellt, är att den försöker knyta sig med de som tillskriver sig lågkolhydratsfalangen. Det preciseras inte mindre än två gånger på burkens framsida. Andra "light-öl" har istället pekat på att de är kaloribegränsade. Att den smakar dåligt gör det bara än mer lättare att vara lowcarbare :)

    SvaraRadera