2008-10-21

Coors Light

Alltså... Det här blir inte lätt. Coors Light... En amerikansk light lager på 4,2% från Coors Brewing Company. Det är ju... Coors Light, liksom. Som Systembolaget välsignat oss med.

Jag försöker recensera öl med ett öppet sinne, försöker så gott jag kan strunta i rykte och förpackning och koncentrera mig på drickan.

Men ändå. Coors Light... Jag vet ju innerst inne redan vad jag kommer attt tycka. Snobberi helt enkelt. Eller är det "intuition" och "slutledningsförmåga"?

Jaja, ni vet vad ni har att vänta nu, i alla fall.

Färgen är halmgul, det fingertjocka skummet är kompakt och vitt. Lite skumrester bildas på glaskanten.

Doften är svag: Lite malt och antydningar till jäst hittades efter viss ansträngning.

Smaken är mild även den. Jag tänker mig ett friskt mineralvatten med lite tillsatta essanser av söt malt och en snabbt passerande metallisk aning. Eftersmaken är... riktigt svår att hitta, faktiskt.

Kolsyran är kraftig och kort. Värskan är tunn, närmast vattnig.

Okej. Jag hittade i alla fall inga unkna bismaker. Å andra sidan hittade jag inte mycket andra smaker heller.

Ungefär som väntat då. Betyg: 2,25 (vilket ändå är högre än Beer Advocate-medlet på 1,98). Tillgänglighet: Systembolagets fasta sortiment.

1 kommentar:

  1. Tror det är första gången det hänt mig men jag hällde ut större delen av innehållet. Visst har jag smakat sämre men det kändes bara meningslöst då jag hade goda öl som väntade efter. Nu kan det väl ändå vara nog med lightöl.

    SvaraRadera