2008-10-28

Söderbärke MikroÖlFestival - 2 resan

Söderbärke city life

Jag tänkte beta av en typisk mellanstadie-reseberättelse idag, så tar jag mina ölnoteringar och föredragsnoteringar lite senare.

Ska försöka hålla mig kortfattad. Kommer att misslyckas. Reservation: Jag är dålig på att lära mig namn på människor jag just träffat. Ni som inte omnämns här och som jag pratat med: Jag ber om ursäkt.

Resan till Söderbärke började redan på fredagen då jag tog bilen upp till Järfälla, jag hade löst logistiken genom att sova över hos en gammal kompis (bussar eller tåg Linköping - Stockholm en lördagsmorgon fanns inte). Jag gav honom en flaska Barbãr Winter Bok 2005 som ett litet tack.

Väl installerad på plats avnjöt vi tillsammans ... en öl jag inte minns. Det var en engelsk imperial stout, vill jag minnas? en flaska Manchester Star Ale, god och ganska lik Guinness Foreign Extra Stout. Och så delades en flaska 101 Oktan, förra årets hembryggarvinnare som Nynäshamns gjorde en liten sats av. Jag blev lite besviken på den svaga kroppen, annars en god öl. Vi besåg sedan filmklassikern Sorting Out Sorting.

Mycket orolig sömn, jag drömde att jag av misstag fått tag i €-sedlar som jag inte kunde bli av med. Upp tidigt på morgonen. Fick frukost och gav mig av mot buss och pendeltåg. 8:05 var jag vid Svenska Ölfrämjandets buss, exakt lagom till att bli efterlyst.

Bussen var inte så full som jag hade trott. Delvis berodde det, fick jag reda på senare, på ett par avhopp, dels att vi fått en större buss än vad som beställts.

Resan gick i behagligt lunkande till Söderbärke i södra Dalarna. Vi tog in på Tolvsbo Bergmansgård, jag installerade mig i ett dubbelrum i "Drängstugan". Lunch serverades, en ganska trist (i min smak) buffé med kycklingvingar och revbenspjäll. Jag pratade lite med folk omkring mig "jaha, är det du..." hördes åt båda håll, exemeplvis från Öl i Stockholm. Strax därefter tog oss bussen den knappa halvmilen till Söderbärke och Söderbärke MikroÖlFestival!

... Här var en gång texten om själva mässan ...

Hemåt, de enda i byn som inte var på festivalen verkade vara två mopedister som surrade runt bussen. Någon i bussen drog fräckisar, annars var stämningen ganska trött.

På Tolvsbo fick vi (som beställt det) vickning - en god mild kycklinggryta med pasta.

Efter att ha ställt om klockor så somnade jag bahagligt och skönt.

Frukost. Vi beslutade oss för att åka så fort vi kunde efter ihoppackandet, och var åter i Stockholm kring... Ett? Två? Jag tog mig direkt vidare till Södermalm och restaurang Tre Indier och en förtjusande kryddig Lamm Lime Gost. Så ut till Järfälla och hem.

Ni ser? Det blev inte det minsta kortfattat!

2 kommentarer: