2008-01-20

Systembolagets nyheter halva februari 2008

Så dyker det åter upp ett "dolt" nyhetssläpp från Systembolaget. Det blir en del listor den här helgen. Samtliga är från USA och släpps 15 februari, i små volymer, primärt hos specialistbutikerna i Stockholm Göteborg Malmö. Flaskorna räknas i hundratal. Allt enligt en notis hos Svenska Ölfrämjandet.
Alla är högintressanta - den första har jag druckit och den fick 3,95 i betyg.

9 kommentarer:

 1. Ojojoj.. den där nyheten slog ner som en bomb och fick min panna att pärlas av små svettdroppar.

  Har också "bara" testat Warrior'n och den gick inte av för hackor.
  Det gäller att hänga på låset den 15e då!

  1'a feb hänger jag på låset för att lägga vantarna på en låda Celebration Ale från Sierra Nevada. En sån vill man allt ha och kunna unna sig nån vid enstaka tillfällen.
  Ser framför mig Fotbolls-EM i juni, framför tv'n. Går till kylen och hämtar en Celebration, öppnar och häller upp i ölglaset. Tittar på det härliga skummet, den underbara färgen. Luktar. Luktar igen. Tittar igen. Njuter. Smakar. Njuter.
  Zlatan gör mål!!!!!!

  SvaraRadera
 2. Bra släpp. Första dubbel-IPA'n på bolagets hyllor någonsin?

  SvaraRadera
 3. ...den första dubbel IPA sedan jag följt utvecklingen i alla fall, den ska bli väldigt intressant att pröva. Imperial Stout XS signerad Rogue har jag testat. Den kommer i en snygg (men kanske lite otymplig)keramikflaska, 75cl tror jag det va. Innehållet är enormt kraftigt , mastigt och har en förbaskat god smak.

  SvaraRadera
 4. de blir nog inte billiga. vad kan man tänka sig att en sån där Rogue kan kosta?

  SvaraRadera
 5. Tja, ölkonsortiet i Danmark tar runt 120-130DKK för dem...så räkna med > 100SEK iaf.

  SvaraRadera
 6. Dubbel IPA´n från Rogue är grymt god. Drack den på The Rover i Göteborg. Den var också i en stor keramikflaska. Februari kan bli en dyr månad...

  SvaraRadera
 7. Någon som har lust att råkas vid Hansacompagniet vid öppningsdags? Får se hur mkt pengar jag kommer att ha till förfogande. :|

  SvaraRadera
 8. Rouge Imperial Stout är nog det godaste öl jag någonsin druckit, om det är samma som The Rover har på 75 cl flaska alltså. I såfall lär jag bunkra upp!!!!

  SvaraRadera
 9. Nu har de kommit in i systembolagswebben.

  SvaraRadera