2008-01-15

Belgien Brasserie Henri

Om ni mot förmodan skulle känna för en belgisk ölkväll när ni är förbi Budapest nästa gång så finns det numera flera olika barer/restauranger att välja mellan. När jag var här för två år sedan gick jag på Mosselen i Pest, som jag tyckte var helt OK, speciellt deras läckra kycklingrätt med frukt.

I går var jag hos Belgien Brasserie Henri som ligger så nära Donau man kan på Buda-sidan. Det går visserligen ett par större vägar mellan vattnet och krogen, så förvänta er ingen romantisk flodutsikt från sommarens uteservering.

Stället ligger i källaren, det är lågt i tak och flera små rum med tegelväggar och träskåp med flaskor och breweriana av tveksam kvalitet. Den mysiga stämningen försvinner snabbt tack vare den bastunga musik som högt spelas i högtalarna. Det verkade också som om alla gäster rökte och tillsammans med den dåliga ventilationen var det svårt att helt njuta av ölen.

En annan detalj som retade mig var att jag inte fick se någon ölmeny, och de nyheter som var uppradade på bardisken saknade liksom alla andra flaskor och fat (4 st) priser. Det visade sig dock vara oväntat billigt, även med ungerska mått: En flaska Rodenbach Grand Cru kostade ungefär 25 SEK.

Gästerna verkade dock trivas. Min jakt på ett ställe som är intresserad av ungersk öl går dock vidare!

Skulle jag bli sugen på belgiskt blir det nog Mosselen igen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar