2008-01-11

Länk till disukussion om tysk öl

Här är en länk till en intressant (och förvånande balanserad) debatt om Tysk öl, framför allt ur ett USA-perspektiv: Länk till Beer Advocate.

3 kommentarer:

 1. Jag funderade över senaste gången jag blev begeistrad över en tysk öl... måhända att det aldrig har hänt. Men, kanske inget fel i det, som några påpekar i tråden, varför ska de nödvändigtvis göra IPAs helt plötsligt?

  För övrigt, när jag ser orden "brygd enligt de tyska renhetslagarna" eller liknande på en svensk etikett vet jag att det inte är något vidare.

  SvaraRadera
 2. Det ligger något i vad du säger om de svenska etiketterna. Heh, det har jag aldrig tänkt på förut.

  SvaraRadera
 3. För mig som tillfälligt tysklandsboende skulle det vara ett stort plus om det alls gick att få tag på icke-pils annat än veteöl (petimetrar om mikrovariationer mellan de pils/lager-liknande stilarna undantagna).

  Nå, det finns ett ställe som har lite belgiskt, något åt belgiskt kafé-hållet, men i affär har jag inte sett nåt. (Faktum är att jag inte hittat vare sig Hoegaarden eller Weihenstephaner heller, men det förra är väl förstås en wit och inte en weiss.)

  SvaraRadera