2008-01-16

Krügel Világos Sör

Här är en anonym öl, det finns så pass lite information om Krügel att jag inte tänker varken ta en bild eller skriva en recension på Beer Advocate. Av allt att döma är det ett eget varumärke för den tyskägda livsmedelskedjan Match. Möjligen tidigare tillhörande kedjan Spar. Den verkar dock vara bryggd i Ungern.

Så ni får föreställa er burken: Carlsberggrön med gulddekor och ordet Krügel i en bred frakturstil i logotypen. "Világos Sör" betyder "ljust öl". Det är en ljus eurolager på 4,2%. Jag lekte lite med tanken att recensera ölen innan jag öppnat burken. :>

Färgen är ljust gul, det två fingrar höga skummet är luftigt och vitt. Det sjunker sakta lämnandes lite skumrester.

Doften är maltig, aningen unken och metallisk med viss bitterhet.

Smaken är konstgjord och aningen unken. Billiga frukostfrallor, en hård men svag metallisk bitterhet och nästan ingen kropp alls. Eftersmaken är enkel med lite torr snabbt avklingande bitterhet. Kvar blir en aningen fruktig suraktig smak som påminner lite och en disktrasa från en pub.

Kolsyran är rätt kraftig, mer påminnandes om syrupmaskin-läsk. Stora bubblor. Vätskan är lite vass och blaskig. Den är aningen torr i munnen.

Jag hade nog inte gissat så fel trots allt. Kanske hade jag inte fått med de unkna tonerna men annars var den exakt som väntat. Tog inte kvittot, men jag tror den kostade kring 4:50 SEK.

När jag tittar i ordboken ser jag att "világos" inte bara kan betyda "ljus" utan även "simpel" det var nog det de menade. "Krügel simpel öl". Ettt betyg skulle väl ligga runt 2,5 tror jag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar