2008-01-14

En plötslig insikt

Jag har kommit in i en period i mitt liv där jag inte det minsta är intresserad av belgisk öl.

Och där så tappade jag hälften av mina läsare.

9 kommentarer:

 1. Är det öl brygd i belgien du inte är intresserad av eller alla typer av öl i belgienstil ? Jag måste erkänna att mitt intresse för belgisk öl har svalnat även om jag fortfarande gillar den. Just nu känns det som microbryggerier i sverige, danmark och usa som är mest intressant. Det där kommer och går. Fast att säga att jag inte är intresserad av belgisk öl vore att ljuga då den ölen alltid har en speciell plats i mitt hjärta då den fick mig att börja dricka annat än "stor stark" och enstaka brittisk ale.

  SvaraRadera
 2. Det är de belgiska stilarna... Jag satt igår hos en krog med jättestort sortiment av belgiska öl, men hur jag än försökte så kände jag inte att jag ville beställa in någon. De är generellt för... mycket åt fel håll. Svårt att sätta ord på.

  SvaraRadera
 3. När folk tröttnat på bitters och IPAs kommer de att börja snegla mot Belgien igen; det är vad jag tror.

  Nej, jag kommer aldrig tillbaka till den här bloggen igen! ;)

  SvaraRadera
 4. Kan erkänna att jag inte har lärt mig att uppskatta trappistöl överhuvudtaget. Trots att jag försökt ett flertal gånger. Har en Westvleteren 8 hemma, men vågar inte testa den eftersom jag misstänker att jag inte kommer att tycka om den.

  SvaraRadera
 5. Jag måste vara på humör för belgisk öl för att det ska vara gott. De kan bli kvalmiga om inte smaklökarna vaknat på den sidan. Det problemet har jag inte med en IPA eller en porter. Men Rochefort 10 eller Cuvee van der Keizer vill jag inte vara utan för det.

  Annars skriver jag under på vad baggen sade: det går i vågor, och de nordiska småbryggerierna känns otroligt vitala just nu - till och med en så makromikrobryggare som Jacobsen kan visa ett genuint leklynne.

  SvaraRadera
 6. Danmark har verkligen visat framfötterna de senaste åren.

  Men jag är just nu enormt nyfiken på de rykten man hör från Italien - där verkar det explodera just nu på samma sätt som i Danmark för tre-fyra-fem år sedan. Och de har ju ett helt annat utgångsläge: Den stora majoriteten av invånarna har ingen nämnvärd tidigare relation till öl som man har i USA, Belgien eller Danmark. Man "vet" inte hur en öl ska smaka.

  SvaraRadera
 7. Tycker Belgarna fortfarande kan överraska. Drack Struise Mikkeller (Eliott brew) häromdagen som var en blandning av en tripel och en dipa. Mycket mumsig även om den kändes lite "lustig" i munnen.

  SvaraRadera
 8. Tja, jag vet inte. I mina öron
  låter du ganska blaserad och faktiskt lite skrattretande med ett sånt uttalande.

  SvaraRadera
 9. Rekan: Skicka gärna ölen till mig!!! jag gillar Belgisk öl, den är liksom inte för mycket åt fel håll som t.ex. Amerikansk och viss dansk öl (Det senare sagt för att utmana lite.)

  SvaraRadera