2017-01-31

Brewski/Evil Twin Little Big Hoppy

Ett samarbetsöl som bara stod där i Systembolagshyllan och väntade på att bli köpt: Little Big Hoppy, en APA på 5,6 % bryggd med ananas. Det är Evil Twin som varit förbi Brewski och gjort den.

Färgen är ljust kallt gul, vätskan grumlig. Det två fingrar höga skummet är vitt och luftigt, och det sjunker ner till ett tjockt lock lämnandes tjocka rester på glaset.

Doften är kemiskt besk med inslag av fönsterputs och ammoniak. Det finns samtidigt en medelsöt ton av färsk ananas, aprikoser och mango. Samt en aning gummi.

Smaken startar beskt, mer som en IPA. Citrus-toner, främst citron och lime. Växande sötma med ananas, aprikoser och gröna druvor. Lätt till medelstor kropp. Eftersmaken är mindre söt med pågående smaker av exotisk fruktjuice, sträva gröna druvor och ananas-glass. Avslutningen är torr med blandad exotisk frukt och bananskal.

Kolsyran är medelstark med många små friska kortlivade bubblor. Vätskan är mjuk.

Mja… Beskan och sötman jobbar inte riktigt ihop, det är inte alls dåligt men stundtals känns det som att dricka torrhumlad kolsyrad ananasjuice (vilket kan vara nästa stora trend. Du läste det först här!).

Betyg: 3,36. Tillgänglighet: Systembolagets små partier 2017-01-20 (lagerstatus). Pris: 36:20 för 330 ml. Bäst före: 19-12-2017.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar