2017-01-26

Krog: EmPOURium


Okej, vi hade ätit färdigt pizzan i fredags på Omnipollos Hatt. Men trängseln tilltog allt mer och till slut så var det problem att ens komma ut från krogen. Vi skulle vidare, men vart? Jag tog fram telefonen och kollade Facebook. Så som av en slup fanns en postning från krogen EmPOURium i Sundbyberg i flödet. Ah, tänkte jag, där har vi ju aldrig varit. Och eftersom vi ändå var så nära Stockholm Södra så skulle det inte ta många minuters pendeltåg för att ta sig dit heller.

Empourium alltså. Det är en krog som startade hösten 2016 av gänget bakom Oliver Twist. Den ligger ett stenkast från Sundbyberg C i ett charmigt fristående tegelhus vid det lilla Nybergs Torg.

Vi kom in strax efter 18 en lördagkväll, och… Det var rätt lite folk. Några mindre sällskap vid matborden men tomt i bar och bardelens bord. Personalen var välkomnande, ja nästan påträngande uttråkade. 

Just personalen verkade lite… ovan. Vi fick vid ett tillfälle in fel öl, vid ett annat tillfälle fel snacks och det läckte vatten från bardisken.

Men det var det negativa, och det ramlade in mer folk allteftersom. Deras snacks har av tapas-modell, sp man kunde beställa in flera mindre tilltugg. Såväl pommes med aioli som hummus och tzatziki smakade gott, och ölen var i bra skick.

Ölsortimentet påminner av förklarliga skäl om det på OT, med bryggerier som Magic Rock, Nynäshamns Ångbryggeri, Cigar City, Skebo Bruksbryggeri och Victory representerade på fat. Ingen real ale, dock.

Empourium var ett trevligt ställe med behaglig stämning och välvald bakgrundsmusik på lagom nivå. Nu är konkurrensen i Stockholmsområdet knivskarp, men jag kan nog tänka mig att återkomma.


Och, javisst ja. Det var en märklig känsla av att ha gått på pendeln på Söder och gått av i Sundbyberg. Tempot var påtagligt lägre, och när vi promenerade längs Sturegatan så kändes det mer som att vara i… ja, Jönköping, Eskilstuna eller Borås än i storstaden.


1 kommentar:

  1. Verkar trevligt, får besökas om man hamnar i Sumpan någon gång. Men namnet...som om man inte skulle fatta den lökiga ordvitsen utan versalerna. Den där typen av versalisering borde ha dött ut i samband med millenieskiftet.

    SvaraRadera