2014-09-17

Galatea uppköpt


Skandinaviens största importör och distributör av öl, Galatea, gick häromdagen ut med en pressrelease där de förklarade att de blivit köpta av Martin & Servera, en av Sveriges största restaurang- och storköksgrossister. Länk till pressrelease.

Det bör vara den största affären inom öl i Sverige sedan Carlsberg Sverige bildades 2001.

Jag tror att det blir bra. Det går i princip inte att driva en restaurangverksamhet utan att vara kund hos Martin & Servera. Och det borde innebära att många restauranger nu får tillgång till ett gigantiskt sortiment av öl.

Jag hoppas att fler gäster får tillgång till bra öl genom detta.

Nackdelar? Galatea är stora. Det här kan göra att marknaden för de andra distributörerna mindre och svårare.

1 kommentar:

  1. Det kan också innebära att kvalitetsölen blir både dyrare och mindre varierad på krogen. Det ligger alltid i en leverantörs intresse att jobba mindre och ta mer betalt, och med en dominerande marknadsställning öka möjligheterna till det.

    Tusen tack, för övrigt, för en jättebra ölblogg som jag följer regelbundet sedan denna sommar då jag äntligen fick upp ögonen för ölens både kulinariska och hälsobefrämjande värden! Det är bara så mycket roligare att testa nya märken, när man kan jämföra intrycken med en kännare som även förstår sig på den skriftliga framställningskonsten! Särskilt för en nybörjare.

    SvaraRadera