2014-09-09

Ca L'Arenys Beach Beer & Chaos 2014 Official Brew

Det är allt mer sällan numera, men ibland råkar man på en helt oväntad öl, en som inte finns listad på någon av de siter jag kollar på. Än mer ovanligt att det är en icke-svensk öl.

Så därför blev jag lite extra glad och tacksam när men gamle vän Mattias förklarade att han från sina resor under sommaren fått med sig ett par öl han trodde var ovanliga.

Och det var de. Speciellt den från Spanien.

Ca L'Arenys är ett företag som säljer bryggeriutrustning, råvaror och dessutom brygger öl. Inför sommarens stora punk/Oi!-evenemang Barcelona Beach Beer & Chaos tog de fram en egen öl: Beach Beer & Chaos 2014 Official Brew. Det är en amerikansk pale ale på 6 % bryggd med Chinook, Centennial och Simcoe. OG 1.055, 55 IBU.

Två fingrar högt beige skum, kompakt. Det sjunker sakta ner och lämnar lite rester på glaset efter sig. Vätskan är något köldgrumlad och bärnsten (20 EBC).

Doften är mjuk med toner av amerikansk humle (apelsinskal, gräs, nyplockade blommor) men också knäck och honung. Lite beska finns det, men den är i bakgrunden.

Smaken är söt-besk med en hel del knäck och lite tobak. Aningar av vört och grönsaker. Pomerans och mandariner.  Smörkola i bakgrunden. Medium kropp. Eftersmaken är spretig med en växande beska, en del citrusskal (och det vita innerskalet), alkohol och en lätt kryddighet. Slutet har en sträv lätt beska, högre alkoholer och en del knäck-hö.

Kolsyran är småvass och medelstor, de kortlivade bubblorna är medelstora. Den blir relativt fort avslagen. Vätskan är medelmjuk, men som sagt känns den efteråt lite sträv.

Jag får (lite osäkert) uppfattningen att ölen som Ca L'Arenys brygger är mer är för att demonstrera prylarna de säljer, och träna sina kunder. Den här känns i alla fall inte speciellt… färdig.

Betyg: 2,69. Tillgänglighet: Köpt i Spanien. Pris: Gåva. Bäst före: AGOST 2015 (batch 453).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar