2014-09-15

Dugges Lingonbärliner

Lingonbärliner från Dugges är den andra i raden av deras smaksatta berliner weisse (den tredje Blåbärliner är redan ute på krogarna). Alkoholhalten är 3,6 %.

Denna öl var med på en provning tidigare i år, jag gav den då skissbetyget 3,5 och uppskattade kombinationen av sura lingon och ölets syrlighet (länk). Få se vad jag tycker idag:

Färgen är ljust gul-persiokofärgad (det känns som den här ligger utanför EBC-skalan, men… 6?).  Det mycket låga vita skummet försvinner snart iväg utan att lämna några rester.

Doften är lätt med viss syrlighet från lingon. Generiska frukttoner, lite filmjölk och en mild men ändå tjock sötma.

Smaken är lätt och syrlig. Passerande toner av osötade lingon, mjölksocker och en viss sälta i bakgrunden. Omogen frukt och fruktgodis. Lätt kropp. Eftersmaken är kort med syrligt fruktgodis. Slutet blixtsnabbt.

Kolsyran är medelstark, de stora bubblorna långlivade. Vätskan är lätt och aningen sträv.

En berliner weisse ska vara lätt och frisk. Men den här blir bara för lätt. Det är som att dricka kolsyrad lingon-måltidsdryck som spätts ut med dubbla mängden vatten. Vilket är underligt, jag gillade den ju på fat?

Betyg: 2,84. Tillgänglighet: Systembolagets tillfälliga nyheter augusti 2014 (lagerstatus). Pris: 24:70 för 330 ml. Bäst före: 2016-07-10 (batch T338).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar