2014-04-14

Paulistânia Escura

Viking Cinderella, en båt jag inte åkt på många år, har de under en tid nu i vår ”Brasilianska veckor”.

Jag var väl lite skeptisk, men det visade sig att den braziliaknskinspirerade maten i à la carte-restaurangen var riktigt god, bossa nova-kvartetten i pianobaren välljudande och… De hade faktiskt importerat några sorters brasiliansk öl som serverades i restaurangerna och i Tax free-butiken.

Serveringspersonalerna var dock inte helt inlästa på ölsorterna, så jag chansade och tog den mörkare och svagare varianten, Paulistânia Escura från Casa Di Conti. Det är en münchen dunkel på 5,6 %.

Det ljusbruna fingertjocka skummet sjönk sakta och lämnade lite rester på glaset. Vätskan var klar och djupt mörkbrun (70 EBC).

Tunga toner av rostad malt dominerade doften. Karamell och lite kola. Söta röda bär. Intensiv.

Mjuk karamellig malt i smaken, som väntat med lite ren beska. Mörkt nygräddat rågbröd. Balans och friskhet. Medel till stor kropp. Karamell och lite Marmite-känsla i eftersmaken liksom lätt alkohol och torra beska smaker. Långt karamelligt slut.

Frisk kolsyra; små friska bubblor och mjuk vätska.

Kort sagt: En klassisk sydamerikansk mörk lager.

Tyvärr var den för stor och maltig för att passa till min ganska lätta fiskrätt med risotto. Inte för att det på något sätt skar sig, men ölen var helt enkelt storleken för stor.

Betyg: 3,84. Tillgänglighet: Flaska på krogen. Pris: Okänt 60:00 för 600 ml. Bäst före: 15.03.2015.

1 kommentar:

  1. Lustigt, jag var också med på Viking i helgen.Den brasilianska helt ok.
    SvaraRadera