2014-04-07

Efter Hembryggar-SM 2014 II - fredag

Jag hade tagit bilen till jobbet i fredags.

Anledningen var att jag hade lånat en drös tangentbord och några dokumentfack från jobbet. Med 100 pizzasalladskartonger som inköpts tidigare. Och så skulle jag förbi Biltema och införskaffa en trave kökssaxar, skarvsladdar och spritpennor. I en påse hade jag också tagit med mig 300 C6-kuvert hemifrån.

Ja, det var dags att förbereda sig inför de värsta tänkbara scenarierna för det rösträknarprojekt jag varit med och planerat så länge. Alla de här prylarna skulle användas om vi plötsligt skulle stå helt utan datorer, nätverk och serverresurser.

För att gå händelserna i förväg så behövde vi tack och lov aldrig packa upp de planerade reservplanerna. Men man vet ju aldrig.

Jag kom till Sportcenter strax efter halv sex och lyckades direkt gå till fel ända av lokalerna. Men det är väl nyttigt med motion. På baksidan stod det bekanta människor och flyttade på saker. Vissa väntade på att hembryggare skulle komma dit och lämpa av saker i vår hyrda container eller öl som skulle placeras i kyl-lastbilen bredvid.

Vi andra stod mest och småpratade, ivrigt väntande på att ungarna inne i Sportcenter skulle bli klara med sin innebandymatch. När de blev det började tennisklubbens medlemmar att plocka bort sargar, nät, borttappade badmintonbollar och annat innan de satte igång att placera ut masonitskivor på sport-golvet.


Under tiden tittade några av oss på, diskuterande hembryggar-läget i Sverige 2014.

Det fick vi inte göra länge. Raskt blev vi kommenderade att efter den noggranna planeringen bära in bord, stolar, betongvikter, ståbord, och annat som vi hyrt av Local Crew, vilka också var på plats för att bära grejer, dra el och sätta upp ljudet.

Efter ett tag hade vi kånkat tillräckligt med bord. Nu skulle en mindre gupp av oss hämta kartongerna med malt, humle, jäst, kläder och andra prylar från våra sponsorer delas upp och paketeras till de olika vinnarkategorierna.

För det är fler vinster än man först kan tro i den här tävlingen. 11 domardömda klasser ska ha 3 priser var, folkets val ska ha 3 priser i 4 klasser. Och så lite extra saker till de som går vidare till Skandinaviska Mästerskapen. Det blir några tygpåsar…

När vi tyckte att vi börjat få ordning på allt insåg vi att det slumpmässigt var fel antal på de flesta grejerna. Diskussion uppstod om hur vi borde lösa det hela, allt medan rester av lokalen började att se färdig ut, till och med scenen hade nu kommit.


Liksom en del bryggare, som redan nu börjat bygga sina montrar och smycka sina bord. Det märks att vissa lägger ner mycket tid och pengar på att visa upp sin bästa sida under det här mästerskapet, där det också finns priser för bästa utställare.

Fast folk började verka trötta och till slut insåg jag att jag inte skulle göra någon som helst nytta där, så jag åkte hem, helt slutkörd.

Vilket jag börjar känna mig nu med, så resten av SM får jag rapportera om senare.

Foto: Gustav Lindh, såklart!

2 kommentarer:

  1. En vanlig ölblogg hade på samma textmassa hunnit presentera hela tävlingsdagen + resultaten. Ack ja, ack ja.

    SvaraRadera
  2. Så jäkla rutinerat att ha hederlig backup ifall tekniken skulle fallera - vackert och ambitiöst!

    SvaraRadera