2014-04-22

Green Flash Saison Diego

Här är en öl som halkat på sidan: Den har varken registrerats i kalkylarket eller fotograferats. Undrar hur det gick till?

Det är en saison/farmhouse ale, brygd med kryddor, på 4,2 % från Green Flash Brewing: Saison Diego.

Färgen är ljust guld med en dragning åt kallt orange. Vätskan är klar, det finns gott om jäst på flaskans botten, men det håller sig där. Det tre fingrar höga skummet är vitt, kompakt och hållbart. En hel del skumrester finns på glaset.

Doften är humlig och besk. Apelsinskal och syrliga omogna bär. Tvåliga fenoler och kryddor. En kladdig sötma finns här, men den håller sig i bakgrunden. Renare och sötare än väntat.

Smaken är frisk och besk-syrlig med mjuka fruktiga toner av apelsinzest, belgisk jäst, alkohol, apelsinjuice och kryddnejlika. Medelstor kropp. Mindre sötma i eftersmaken, som har en pepprig kryddighet och uppfriskande beska. Kardemumma och kryddnejlikor i slutet.

Kolsyran är kraftig, de många stora bubblorna är långlivade. Vätskan är rätt lätt.

Lättdrucken och uppfriskande med trevliga kryddor.  Jag är lite förvånad över den friska beskan i en nästan årsgammal öl.

Betyg: 3,66. Tillgänglighet: Systembolagets exklusiva nyheter februari 2014 (lagerstatus).  Bäst före: 20151231 (bryggdatum 05/26/13). Pris: 33:90 för 355 ml.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar