2014-04-29

Flandern 1 - ditresa


Biljetter var kollade, taxi beställd och passet uppfiskat ur en låda. Väskan var packad med mediciner, Samarin, lite kläder, kamera, dator och aktiva hörlurar.

Jag borde alltså vara redo för att ta flyget till den resa som Visit Flanders bjudit mig och sju andra skandinaviska ölbloggare på. Och… Jag har bara mig själv att skylla, för jag vet hur det är.

Efter en incident där jag varit minuter från att missa en jobbresa med en mycket viktig leverans på ett tidigare jobb 2006 så… Jag ska inte flyga med tidiga avgångar, som den här klockan 6:10. Visst, flygterminalen är 10 minuters bilfärd bort och det försvarar väl en hel del.

Men ändå. Sedan det där hände så är det likadant varje gång jag har en tid att passa så tidigt: Jag kan knappt somna alls, sover väldigt oroligt och är nästan illamående av nervositet. Och så är jag så uppjagad och trött samtidigt så att tappar bort saker, den här gången ett par glasögon som passar ovanpå mina vanliga glasögon.

Förutom det så var jag och mitt handbagage utan några incidenter på plats på Köpenhamns Flygplats timmen senare där jag som en zombie vandrade vidare till nästa plan som skulle ta mig till Bryssels flygplats. Och det mest dramatiska under den biten var att jag köpte en låda med frukost. Och så funderade jag lite över mina grannar i stolsraden. Fattade jag det rätt skulle de flyga från Köpenhamn till Oslo via Bryssel. Kanske inte det jag intuitivt skulle valt, men men.

Jag har aldrig varit i Belgien tidigare, men flygplatsen gav ett ganska rörigt intryck, kanske beroende på en stor utbyggnad som fick passeras i underjordiska gångar. Sedan upp igen och ner tre våningar till tågstationen där ett pendeltåg skulle ta mig till Brussel-Zuid.

Av oss åtta skribenter var jag sist på plats, hur nu det gått till när jag tänker på den vansinnestidiga morgonen.

Telefonen plingade till på tåget och min operatör Telenor hälsade välkommen och skickade över sin prislista. Jag skickade direkt ett SMS till vår reseledaren Stijn, och förklarade att jag landat och var på väg. Inte mer med det.

När jag åter tittade på telefonen så klagade den på nätbrist. Irriterande.

Ut genom stationen, och mycket riktigt fanns på andra sidan gatan en pastarestaurang där vi skulle mötas. Bra.

Problemet var bara att Stijn varit lite rolig och skickat en bild på sig själv med ett ölglas framför ansiktet. Så jag var inte helt säker på hur han såg ut. Och motsatt, gissar jag. Ringa? SMSa? Gick inte, jag hade fortfarande inget nät! Så efter en vad som kändes som oändlig halvtimme reste sig en av de få männen på uteserveringen bredvid spagettikrogen och hälsade. Han hade tydligen inte sett mig när jag oroligt spatserade runt utanför stationens ingång. Och jag hade inte fattat att ”terrace” betydde uteservering, så jag hade letat på fel ställe.

Reseledare Stijn.

Det var nu bara att vandra vidare till den väntande minibussen och chauffören Jan som skulle ta oss runt Flandern de närmsta dagarna. Och första stoppet på resan var bara några hundra meter bort.

Disclaimer: Hela resan bekostades genom ett samarbete mellan Visit Flanders, Visit Brussels, Visit Brugge och Stad Leuven Tourism. Min motprestation är att skriva om resan och ge dem statistik kring inläggen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar