2014-04-14

Ilkley Siberia Rhubarb Saison

Bild: Ilkley Brewery
Helgen tillbringades på Ålandskryssning. Eftersom det den här gången var Viking Lines som stod för resan så kunde vi inte gå till OT eller Akkurat som vi brukar när vi kryssar med Birka. I stället promenerade vi backen upp till Bishops Arms Folkungagatan, en favorit bland kedjans krogar.

Jag bar innerst inne på ett hopp att det skulle finnas kvar någon skvätt av Omnipollo Astral #2, men den hade sålt slut kvällen innan. Ack ja.

Nåja, det var väl rätt väntat. Vad annat fanns att fördriva tiden till avgång med?

Siberia Rhubarb Saison fick det bli. En saison med rabarber från brittiska The Ilkley Brewery på 5,9 %.

Färgen är guld, vätskan något disig. Fingertjockt vitt skum som lämnar tunna rester efter sig.

Doften är något metallisk. Toner av belgisk jäst och syrlig frukt. Persikor och en beska som påminner om en session-IPA.

Smaken är söt-syrlig och har en del mineraler och jordighet som för tankarna till amerikanska wild ales. Aningar av vetemjöl och alkohol. Medelstor kropp. Eftersmaken har en ren alkoholsmak och uppfriskande/svalkande minttoner. Osötad rabarberkräm i slutet.

Kolsyran är lätt till medelstark, bubblorna är länglivade i munnen. Vätskan är medelmjuk.

Den här var svår att recensera eftersom krogen – som alla andra i kedjan – envisas med att servera alla sina fatöl vid iskall pilsnertemperatur. Men när den väl fått upp värmen så framträder rabarbertonerna bättre. Fast jag vet inte om det där med rabarber-saison var en så bra idé egentligen. Och kolsyran var för svag i den också, nu när jag ändå gnäller.

Betyg: 3,03. Tillgänglighet: Fat på krogen. Pris: 75:00 för 400 ml. Bäst före: -.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar