2014-02-23

Senare på fredagen

Eller, så sent blev det inte med tanke på att fredagens kroghäng började klockan 16:30.

Frugan ringde och var klar med sina grejer. Horse & Hound hade bjudit in bryggare Lucas Monryd från Eskilstuna Ölkultur och Green Tower Brewing att stå i baren under fredag-lördag och det vore ju trevligt att gå dit och hälsa.

Lucas hade ännu inte dykt upp när vi gjorde det, men det fanns öl att dricka. Framför allt en som jag missade när den fanns på De Klomp: Ocean Winter Mild, en mild på 4,6 % som gjorde vad den skulle med en elegant total maltfokus, farin, knäck och lite torkad frukt. Den gick ner utan minsta problem! Skissbetyg 4.


Lucas dök upp, och en hel del öl och bryggande diskuterades. Ja, jag hade fel. Guinness jäses vid 24-25℃.

Till det ett glas av Eskilstunas Saison, en välkryddad öl med bra jästprofil där jag tyckte att basilikan ständigt hotade att få ölen att tippa över till kryddextrakt. Kan funka till gräddtung husmanskost och söndagsmiddag, dock. Skissbetyg: 3.

Efter att ha kollat på Facebook så insåg jag att en gammal bekant satt på Royal Army, en liten pub några kvarter bort. Där blev det en Punk IPA (BrewDog har verkligen gjort en resa när en öl som den dyker upp på ett klassiskt stor stark-ställe) och glatt snack med bartendern, som inte var överarbetad direkt: När vi lämnade krogen strax efter 21 så var vi sist ut. Han skylde på OS.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar