2014-02-07

Mohawk Black Coffee IPA - igen


Våren 2013 släppte Mohawk en svart kaffe-IPA på Systembolag och krog, jag drack den på fat (länk) men klagade lite på att kaffesmakerna var så integrerade att de inte gick att märka: Black Coffee IPA.7,5 %.

Så. En svart amerikansk IPA med kaffe. Den borde inte gå att spara några längre tider, humlen borde bli trött och kaffet unknet. Bara därför sparade jag en flaska.

Nu är mitt ölskafferi rätt utplockat, det finns ingen direkt matvänlig eller lättare öl kvar. Så jag tog den här till sjömansfalukroven. Mest för att jag gissade att den skulle vara minst opassande.

Den skummar fortfarande väldigt mycket och snyggt. Doften är sötare än jag minns och har en del köttbuljong-toner och konserverade tropiska frukter. Smaken är syrligt besk, det finns kvar mer humle än jag väntat mig, men finliret är borta. Kaffet märks tydligt nu, men det är lite plåtigt och avslaget. Trots det håller den fortfarande samman och känns oväntat fräsch och lätt. Inga noterbara alkoholsmaker.

Allt som allt en öl som faktiskt fungerar fortfarande.

Skissbetyg: 3.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar