2014-02-23

BrewDog Hello My Name Is Vladimir

Bild: BrewDog.
Efter Astral så var jag sugen på något annat citronigt. Det fanns inte direkt på De Klomp så jag kollade vad annat som var nytt (svensk som man är). Den nya bär-dubbelipan från BrewDog hade just kopplats på: Hello My Name Is Vladimir på 8,2 %.

”Den är brygd med något slags bär som ingen hört talas om” tyckte Petter bakom baren. När jag nu läst på lite, men är inte helt säker på vad ”Limonnik berries” är. Min gissning ligger just nu på Elefantäpplen. De heter Fjärilsranka på svenska. Nå, det brukar ju inte vara speciellt mycket bär i de här ölen.

Den klara vätskan är röd-orange, det varmvita skummet sjunker snabbt ner till ett tjockt lock och lämnar en del rester på glaset.

Doften är lätt med lite röda bär och amerikansk humle, citrusen är dock på en låg nivå. Karamellig malt, ren beska och lite laktos.

Smaken är oväntat bärig, maltsötman ger en känsla som mer får mig att tänka på engelsk strong ale än DIPA. Växande syrlighet och en beska som skulle varit mild även för en amerikansk IPA. Medel till stor kropp. Något skalkärv eftersmak med röda är (lingon och tranbär). Ganska långt slut med viss beska och lingondricka.

Kolsyran är lätt, bubblorna är långlivade. Vätskan är medelmjuk.

Ytterligare en BrewDog-öl som inte riktigt når ännu fram när det gäller beskan. Trevliga bärtoner, dock.

Betyg: 3,44. Tillgänglighet: Fat på krogen. Pris: 89:00 för 300 ml.

3 kommentarer:

  1. Verkar som att ”Limonnik berries” snarare är vad vi i Sverige kallar fjärilsranka. En kinesisk växt som blivit populär på sistone för sina positiva hälsoegenskaper.

    Vill i övrigt tacka för en fantastisk blogg!

    SvaraRadera
  2. intressant.. jag provade den igår från fat, och tyckte att den växte mer och mer.. men abstrakt 15 efteråt- klådde allt!

    SvaraRadera